wtorek, 24 maja 2011

PSTRĄG W ZIEMNIAKACH I SZPINAKU

Jadę dziś autem. Temperatura 29 stopni. Agnieszka wysyła mi mms z plaży...
Dostałam wczoraj od babci świeży szpinak....

Składniki:
3 pstrągi wypatroszone
kilka młodych ziemniaków,
2 garście szpinaku
czosnek, śmietana, koperek, zioła, pieprz cytrynowy

Ziemniaki doprowadzić do gotowania, wyjąc, pokroić w plastry na dnie naczynia żaroodpornego
Szpinak można poddusic, lub nie  i położyć na ziemniaki
polozyć 3 pstrągi osolone i podsmażone minutę na oleju
Smietanę zmieszać z czosnkiem, koperkiem, pieprzem  i zalać rybę.
Dusić ok 25 minut, następnie posypać bułką tartą i trzymać jeszcze ok 10 minut


Obiad na balkonie, arbuz studzi się w lodówce na deser. . a  Agnieszka siedzi na plaży





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz