Jadę dziś autem. Temperatura 29 stopni. Agnieszka wysyła mi mms z plaży...
Dostałam wczoraj od babci świeży szpinak....
Składniki:
3 pstrągi wypatroszone
kilka młodych ziemniaków,
2 garście szpinaku
czosnek, śmietana, koperek, zioła, pieprz cytrynowy
Ziemniaki doprowadzić do gotowania, wyjąc, pokroić w plastry na dnie naczynia żaroodpornego
Szpinak można poddusic, lub nie i położyć na ziemniaki
polozyć 3 pstrągi osolone i podsmażone minutę na oleju
Smietanę zmieszać z czosnkiem, koperkiem, pieprzem i zalać rybę.
Dusić ok 25 minut, następnie posypać bułką tartą i trzymać jeszcze ok 10 minut
Obiad na balkonie, arbuz studzi się w lodówce na deser. . a Agnieszka siedzi na plaży
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz