poniedziałek, 30 maja 2011

MAKARON Z KURCZAKIEM I SZPINAK

Gorąco. Szybki obiad. Pysznie pachnie..

Składniki:

Makaron muszle, tagiatelle lub penne
1 puszka pomidorów
20 dkg szpinaku
pół kostki fety
1 podwójna pierś z kurczaka

Makaron gotować 2 minuty
Na dno żaroodpornego naczynia wylac pomidory z puszki ( moga być w kawałkach, lub całe)
Wysypać podgotowany makaron.
Na patelni podsmażyć podzielone na kawałki piersi kurczaka, dodać estragon
Ułożyć na makaronie
Podsmażyć czosnek na oliwie, dodać szpinak, podsmażyć 3 minuty,
na koniec dodac kawałki fety.
Całośc wysypać na kurczaka.
Zapiekać w piekarniku ( naczynie otwarte) ok 20-30 minut.

Serwować ze schłodzonym Rieslingiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz