Zupa,której nigdy wczesniej nie zamówiłabym..
Aż zobaczyłam piękne zdjęcia na blogu kwestiasmaku.com
Piękna, prosta, nic nie zmieniac - wyśmienita..
Nie wiem, jak to możliwe, ale nie czuć selera, ani pora
Przepisuję w całości. Dziękuję
Składniki, 4 - 5 porcji:
• 1 łyżka masła
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 1 duży korzeń (bulwa) selera, 1/2 kg
• 1 duży por (tylko biała część), 100 g
• 3 ziemniaki, 300 - 400 g
• sól morska, około 1/2 łyżeczki
• 2 litry bulionu jarzynowego lub wody (lub pół na pół z mlekiem)
• 1 łyżka oliwy extra vergine
• 50 g - 100 g sera brie (lub sera z niebieską pleśnią)
• 1 szklanka śmietanki kremowej 30% (opcjonalnie)
Do podania, np. rozkruszony zielony pieprz, razowe tortille z łososiem wędzonym, koperkiem, kremowym serkiem Philadelphia, ogórkiem, sałatą, rukolą.
• 1 łyżka masła
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 1 duży korzeń (bulwa) selera, 1/2 kg
• 1 duży por (tylko biała część), 100 g
• 3 ziemniaki, 300 - 400 g
• sól morska, około 1/2 łyżeczki
• 2 litry bulionu jarzynowego lub wody (lub pół na pół z mlekiem)
• 1 łyżka oliwy extra vergine
• 50 g - 100 g sera brie (lub sera z niebieską pleśnią)
• 1 szklanka śmietanki kremowej 30% (opcjonalnie)
Do podania, np. rozkruszony zielony pieprz, razowe tortille z łososiem wędzonym, koperkiem, kremowym serkiem Philadelphia, ogórkiem, sałatą, rukolą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz