piątek, 14 marca 2014

Pulpeciki z sosem pomidorowym

 


Dzisiaj chore dzieci w domu.. Potrzebny obiad, który zjedzą w każdym humorze .














Pół kilograma mięsa mielonego 
1 jajko
Bułka tarta lub namoczoną bułka 
Łyżka koncentratu
Zioła, cebulką, czosnek wg uznania

Wszystko wymieszać i uformować kulki 
Obtoczyć w bułce i podpiec na patelni z obu stron, aby była chrupiąca skórka.

Na drugiej patelni podsmażyć czosnek , dodać tymianek, pieprz, sól pieprz i zalać pomidorami z puszki. 
Pulpety zalać sosem i dusić ok 20 minut 
Dodać bazylię pod koniec duszenia 
Podawać z makaronem, tartym parmezanem. 
Dodatkowo zgrilowany bakłażan jest super dodatkiem 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz