sobota, 29 marca 2014

Knedle z bagietki wg Rachel Khoo

Są tak pyszne, że aż nieprzyzwoite, ze takie proste 
Idealne do gulaszow, sosów- knedle wg Rachel Khoo


Składniki :
Sucha bagietka lub  2 bułki
Garść natki pietruszki 
250 ml mleka 
Gałka muszkatołowa 
1 łyżka maki 
Pokrojone w duża kostkę pieczywo mieszam z natka i ciepłym mlekiem.
Dosypuję sól, pieprz, galke i mąkę .

Formuję kulki wielkości piłeczek pingpongowych, lub placuszkow  i smażę na maśle z każdej strony...mniam ...

Najlepszy duet z wołowiną po burgundzku. Zawsze robię podwójna porcje i w zwykle dni odmrażam delikatesowe danie...
 http://mamochotena.blogspot.com/2011/05/boeuf-bourginione-wg-julia-child.html

Dzis czeka na wygłodzone dzieciaki, kiedy wrócą z aquaparku 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz