Ulubiona przyprawa Emy na ten rok - curry .
Podwójna pierś z kurczaka
Kroimy na małe kawałki i marynujemy w mieszance
Kilka łyżek jogurtu
Starty Imbir, ostra papryka, cynamon, curry
2 zabki czosnku
Może być tez gotowa mieszanka .
Pozostawiamy na kilka godzin w lodowce
Kurczaka podsmażamy na patelni
Na drugiej patelni przygotowujemy sos
Kurczaka podsmażamy na patelni
Na drugiej patelni przygotowujemy sos
Podsmażamy 2 ząbki czosnku, zalewamy przecieram pomidorowym z puszki
Dodajemy cukier, cynamon,curry, imbir, sól, pieprz, kurkumę paprykę ostra i słodka , kmin rzymski, kardamon( lub mieszankę garam masala zamiast pojedynczych przypraw )
3 łyżki śmietany słodkiej
2 łyżki octu winnego
Łączymy składniki i dusimy ok 15 minut
Podajemy z ryżem i gęstym jogurtem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz