niedziela, 8 czerwca 2014

Kurczak po meksykańsku z salsą i fasola

Wielki upał... Natchnienia na obiad trzeba szukać w ciepłych klimatach
Dzisiejsze filety pochodzą z kwestii smaku



1. Pierś z kurczaka podwójna
Marynata 
1 łyżeczka kolendry, 1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 tyłeczek oregano, tymianku ostrej papryki, soli
1/2 cytryny
Tyczka oleju

Kroimy pierś  wzdłuż na małe i chudsze płaty nacieramy solą, zamieszanymi przyprawami do marynaty, dodajemy sok z cytryny i olej. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki

Pierś podsmażamy na patelni grillowej lub grillu po 3-5 minut z każdej strony 

2. Podsmażona fasola
 Na patelni podpiekamy pol cebuli, 2 łyżki koncentratu i dodajemy puszkę fasoli . Smażymy kilka minut 
Dodałam do ryżu, ale mozna jeść jako samodzielny dodatek

Do tego zestawu super pasuje salsa pomidorowa z avocado :) 
Smacznego 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz