Dzisiejsze filety pochodzą z kwestii smaku
1. Pierś z kurczaka podwójna
Marynata
1 łyżeczka kolendry, 1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 tyłeczek oregano, tymianku ostrej papryki, soli
1/2 cytryny
Tyczka oleju
Kroimy pierś wzdłuż na małe i chudsze płaty nacieramy solą, zamieszanymi przyprawami do marynaty, dodajemy sok z cytryny i olej. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki
Pierś podsmażamy na patelni grillowej lub grillu po 3-5 minut z każdej strony
2. Podsmażona fasola
Na patelni podpiekamy pol cebuli, 2 łyżki koncentratu i dodajemy puszkę fasoli . Smażymy kilka minut
Dodałam do ryżu, ale mozna jeść jako samodzielny dodatek
Do tego zestawu super pasuje salsa pomidorowa z avocado :)
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz