środa, 18 czerwca 2014

Botwinka malinka

Hania nie może uwierzyć, ze buraczki o tej porze roku są takie słodkie .Botwinka to przyjemność . Piękny kolor, szybko sie gotuje, zapach w całej kuchni...

Pęczek botwinką z dużymi buraczkami
Pęczek koperku
Wywar z warzyw
Sól pieprz
Cytryna
Kilka lyzekmjogurtunlub śmietany


Gotujemy krojone buraki w kostkę zalane wywarem, lub z młodymi warzywami ok 10 minut
Na patelni podsmażamy kilka minut pokrojone liście botwinki. 
Dorzucamy do garnka
Solimy, wyciskamy ok pol cytryny i lekko slodzimy.
Mieszamy jogurt  z mała ilością zupy i wlewamy do garnka. 
Wylaczamy. Dosypujemy pokrojony koperek

Jemy z ugotowanym osobno jajkiem, lub ziemniaczkami


 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz