piątek, 17 czerwca 2011

KURCZAK MIODOWO - MUSZTARDOWY W SZPINAKU I POMIDORACH

Kurczak w słodkim sosie nadaje całemu daniu przyjemny smak...


Składniki:
2 podwójne piersi z kurczaka
miska szpinaku
2 pomidory
oliwki
rozmmaryn, miód, musztarda, czosnek

Piersi z kurczaka dzielimy na mniejsze kawałki.
Podsmażamy na oleju, zalewamy zmieszanym miodem i  musztardą, aby zarumienić kurczaka.

Podsmażamy oliwę z czosnkiem. Dodajemy całe liście szpinaku.Smażymy 3 minuty

W naczyniu żaroodpornym wykładamy szpinak, piersi kurczaka z sosem, kroimy pomidory, dodajemy oliwki.
Całośc sypiemy rozmarynem i zpieczemy ok 30 minut
Podajemy z ryżem

A na deser....

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz