To chyba nie byl mój idol, ale znalazłam na niego doskonały sposób i z przyjemnością polecę kupić jutro kolejny woreczek bobu
2 bułki
szklanka bobu
łyżeczka soku z cytryny
łyżeczka mięty posiekanej
łyżeczka bazylii posiekanej
czosnek
mozzarella
oliwki, oliwa
Bułki przekrajamy i podpiekamy na patelni. smarujemy czosnkiem i delikatnie oliwa
bob gotujemy, obieramy. ugniatamy w miseczce z łyżką oliwy, miętą, bazylia, sokiem z cytryny.Dodajemy pieprz, sol
Nakładamy pastę na bułki, dodajemy plasterek mozzarelli, oliwkę, ewentualnie listek bazylii.
Skrapiamy oliwa mozzarelle, posypujemy świeżym pieprzem
Przepis oczywiscie od mojej mistrzyni z Kwestii Smaku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz