czwartek, 22 maja 2014

Krem z buraka z mlekiem kokosowym

Delikatny krem z posmakować chilli i kokosa . Z dodatkiem kolendry idealna azjatycka zupa z buraka
Delikatna z pietruszka i botwinka - elegancka, delikatna zupa

Przepis z bloga jadlonomia :) pyszności !!!


3 buraki
2 zabki czosnku
2cm imbiru
Kawałek świeżej papryczki chilli 
400g mleka kokosowego ( patrz moje przepisy)
1,5 szklanki wody
Sól pieprz
Sok z ćwiartki limonki



Upiec lub ugotować 3 duże buraki
Obrać i pokroić w plasterki

Na dnie garnka z 3 łyżkami oliwy podsmażyć czosnek, imbir, chilli pokrojone w kawałki około 1 minuty
Dodać buraka, mleko, wodę i dusić około 15 minut

Zblendowac całość dodając sól,pieprz , limonkę
Na wierzchu podawać z kolendrą, kawałkiem buraczka lub pietruszka 

Moja ulubiona zupa!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz