wtorek, 11 lutego 2014

Budyniowa owsianka



Uczymy sie, jak odrzucić płatki śniadaniowe
Podejście pierwsze





Owsianka budyniowa ma być gęsta. Proporcje: 5 łyżek
 płatków, 300ml mleka, 1 czubata łyżka proszku budyniowego, cukier/miód - czubata łyżeczka, zależy, jak kto słodzi. Gotujemy owsiankę z 200ml mleka, 100ml mieszamy z budyniem. Kiedy płatki owsiane będą miękkie, dolewamy mieszankę budyniową, mieszamy cały czas i trzymamy dosłownie minutkę na gazie, bo owsianka bardzo szybko zgęstnieje. Truskawki idealnie pasują do owsianki budyniowej, zwłaszcza takiej na budyniu śmietankowym lub waniliowym. Można posypać truskawki cukrem pudrem lub dodać trochę miodu lub syropu klonowego, albo syropu truskawkowego i powideł. 
Ponieważ za oknem luty..użyliśmy mrożonych truskawek. Ema uwielbia z migdałami, zurawina, rodzynkami i syropem klonowym
Dziękuje za pomoc w znalezieniu najlepszej Relish your meals



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz